Времето

Облачно и студено, повече слънчеви часове – във вторник и сряда

В петък валежите ще спират, но ще остане облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните темпeратури ще бъдат между -2 и 0 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около -1. През деня температурите ще се повишат само с 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 1 и 3 гр. За В. Търново максималната ще е около 3 гр. Атмосферното налягане ще остане почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще остане облачно. И там валежите ще спират. Ще духа умерен вятър от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -2 гр., а на 2000 м ще е около -6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.2 гр. през 2010 г., най-ниската измерена минимална температура е -11.6 гр. през 1957 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 35 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути. Фаза на Луната: пет дни преди новолуние.

В събота и неделя ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Сутрините ще има намалена видимост до мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните ще бъдат между -2 и 0 гр., а максималните – между 3 и 5 гр.

В понеделник до обяд ще преобладава облачно време, около и след обяд облачността временно ще намалее, а вечерта отново ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Температурите слабо ще се повишат. Минималните ще бъдат между -2 и 0 гр., а максималните – между 6 и 8 гр.

Във вторник и сряда облачността ще е променлива, но ще има и доста слънчеви часове. Ще духа слаб локален вятър. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

В четвъртък облачността ще се увеличи и вероятността за валежи се увеличава. Температурите слабо ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара в събота времето ще бъде облачно. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1 гр., а на 2000 м ще е около -5 гр. В неделя и понеделник над планините облачността ще се разкъсва и временно ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м ще остане около -5. От вторник до края на периода над планините ще преобладава облачно време. Вятърът ще е умерен, а температурите слабо ще се повишат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *