Образование

Възпитаници на ВТУ от първите випуски се включиха в благотворителния базар

Възпитаници на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ от първите випуски след създаването му се включиха в тазгодишния благотворителен базар, който се организира от Студентски съвет

„Ние вече не броим за коя поредна година правим базар, през пандемията бяхме прекъснали, но след това възобновихме. За съжаление, каузите са много. Има огромен интерес към базара. Имаме участничка от третия випуск на Историческия факултет, друга дама, която е завършила „Българска филология“ през 1975 година също се включи в базара. Хората много се вълнуват, включват се родители, деца, баби“, сподели възлнението си координаторът на инициативата Анна Благовева.

Ръкоделията на базара свършват много бързо, затова той ще бъде организиран повторно на 12 декември. Дотогава желаещите могат да оставят всичко, което сметнат, че е подходящо за подпомагане на инициативата.

„На 12 декември Студентски съвет организира благотворителен концерт в подкрепа на Ася Смолецова.

Тя е майка на наш студент и се нуждае от сериозна сума пари, за да замине за лечение в Турция. Именно тогава ще направим и втория базар“, разказа още Анна Благоева.

На базара се продават и творбите от проведеното ателие по енкаустика, в което се включиха студенти, преподаватели и служители на ВТУ. Заради големия интерес инициативата ще бъде повторена преди второто издание на коледния базар.

Организаторите се надяват хората да отворят сърцата си още повече за благотворителност през месец декември. Събраните средства от базара ще бъдат дарени за подкрепа на Радослав Борисов, който е първокурсник в специалност „Археология“ и страда от мускулна дистрофия, както и за малката Анна Паздеркова, която е болна от детска церебрална парализа.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *