Горещи новиниИкономика

Даниел Панов пред ръководителя на Световната банка за България Лесе Мелгард:

Северна България има нужда от магистралите „Хемус“ и Русе – Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща с постоянния представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия Лесе Мелгард, който посети старопрестолния град. Близо два часа Панов и Мелгард разговаряха за важните инфраструктурни проекти в Северна България, които са пряко свързани със Старата столица и общината – магистралите „Хемус“ и Русе – Велико Търново.

„Изграждането им е ключов фактор за развитието на икономиката във всички общини на север от Стара планина.

Това се потвърждава и при всяка среща, която имам с представители на големи чуждестранни компании с реален инвестиционен интерес за Велико Търново. Заради липсата на магистралите и заради политическата нестабилност до подписване на договори още не се е стигнало“, поясни Панов.

Световната банка може да подкрепи инвестиции в инфраструктурата и транспортната свързаност, стига българското правителство да поиска това,

посочи Лесе Мелгард и добави, че институцията разработва специална 5-годишна стратегия за страната ни. България е сред четирите държави в ЕС, която може да се възползва от банкови и финансови услуги на Световната банка.

Посещението на Лесе Мелгард във Велико Търново е част от обиколка в икономическите центрове в страната с най-голям потенциал за развитие. Екипът на Световната банка в България проучва в детайли местните икономики, трудностите и предизвикателствата пред тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *