Водещи новиниОбщество

368 са видеокамерите във Великотърновска община

Нови 20 ще има в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”

 

Общо 368 вътрешни и външни видеокамери към момента са разположени в различни общински обекти и по пътищата във Велико Търново и в селищата на общината.

Целта им е да следят за сигурността на хората, както и за посегателства, макар прогресивно увеличаващите се примери на вандалщина да внасят съмнения относно тяхната ефективност. Въпреки това постоянно излизат нови и нови предложения за поставяне на видеонаблюдение с надеждата, че то ще поне ще стресне нарушителите. Извън старата столица най-много на брой камери има в селата Шемшево – 12, Церова кория – 12, Балван – 11, Велчево – 10, Дебелец – 13. В Ресен също има поставени 14 камери, 8 от които са в централния парк, 2 са на кръстовище, а останалите са на площадката за разделно събиране на отпадъци.

На този етап Община Велико Търново планира поставяне на нови видеокамери единствено в ИЗ „Рафаел Михайлов”, за което обяви и обществена поръчка.

Разширяването на системата за видеонаблюдение в културната институция предвижда поставяне на 20 нови камери, по един 16-канален и 8-канален видеорекордер с възможност за поставяне на още 4 камери в бъдеще. И макар големият ремонт, така нужен за сградата, да не е започнал, новото видеонаблюдение ще доближи Изложбените зали, така натоварени с културни събития през цялата 2023 г., до съвременните изисквания на подобна институция.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 211 916,67 лв. без ДДС, като заданието включва не само монтирането на нови камери в Изложбените зали, а и модернизация и абонаментна поддръжка на съществуващите системи за видеонаблюдение. В тази сума влизат и ремонти на монтираните камери в селата Пушево и Райковци.

Ана РАЙКОВСКА

Снимката е илюстративна

One thought on “368 са видеокамерите във Великотърновска община

  • Как не Ви е срам да лъжете така безочливо и нагло обществеността?!!!!!! Вие видяхте ли ги с очите си тези камери?!!!!! Окабелени ли са и работят ли?!!!!!! Къде са сървърите им?!!!!!!! Къде са мониторите на които се преглеждат записите?!!!!! Съхраняват ли се изобщо записи и къде, от тези камери, които не съществуват?!!!!!!! Престанете да манипулирате хората и да създавате напрежение!!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *