У нас

Тази вечер откриват детското коледно градче на Габрово

Тази вечер градинката до храм „Успение на Пресвета Богородица“ ще се превърне в детски коледен град

Това съобщават на страницата си от Община Габрово. 

По традиция в един от парковете в централната част на Габрово се подреждат фигури на герои от приказките и детските анимационни филми, пространство в което децата могат да се забавляват и снимат по време на коледните и новогодишни празници.

От Община Габрово информират, че освен познатите фигури на децата тази година са добавили и сцената на Рождеството.

Събитието ще бъде подкрепено от актьорите от Държавен куклен театър – Габрово, които отново ще изненадат публиката с нещо интересно, забавно и празнично в компанията на учениците от ОУ „Иван Вазов“ и музикантите на Оркестър Габрово, допълват организаторите.

Откриването на детското коледно градче е част от празничната програма на Габрово.

До края на декември предстоят откриване на изложба, посветена на св. Спиридон „Етнообектив: панаир на занаятите“ в Регионален етнографски музей на открито „Етър“. По-късно ще се състоят два коледни концерта на Народно читалище „Габрово-2002“, след това в Художествената галерия „Христо Цокев“ ще се открие годишната изложба на габровските художници: Живопис, графика, скулптура. По-късно е коледният концерт на Народно читалище „Априлов-Палаузов 1861“. Във витрините на заемната за възрастни в Габровската библиотека ще бъде подредена изложбата „Светло Рождество Христово. Весела Коледа. Български зимни празници и обичаи”. Ще има и празничен концерт „Коледна музика“ с посвещение на 80-годишния юбилей на габровския музикален педагог Асен Йосифов от неговите ученици.

По-късно през декември е коледният концерт на Музикална школа „Звезди в аванс“.

Държавен куклен театър – Габрово ще представи премиерния си спектакъл „Приказка за снежинките“. Организира се и творческо ателие за изработване на поздравителни картички в детския отдел на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“. На 20 декември е традиционната церемония „Спортист на годината Габрово 2023“. В Драматичен театър „Рачо Стоянов“ ще има „Коледна бъркотия“ със специалното участие на Дядо Коледа. Във втория ден от Рождество Христово Регионалнияъ етнографски музей на открито „Етър“ ще пресъздаде обичая коледуване.

На 30 декември на централния площад „Възраждане“ е предвиден концертът „Под звездите на Габрово“ с Владо Михайлов и приятели от групите P.I.F., Сленг и REWIND. Същата вечер са предвидени и празничните илюминации.

Бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *