Приложение Полски Тръмбеш

Община Полски Тръмбеш поздравява за Коледа с 6 коледни картички – пет на деца и една на Мартина Жила

Младата художничка нарисува сградата на читалището в Полски Тръмбеш

 

96 деца участваха в конкурса „Коледа е!” на Община Полски Тръмбеш за детска рисунка на коледна картичка в четири възрастови групи:

до 6 години, от 7 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 18 години. Подобен конкурс не е правен през последните няколко години. Освен това и младата художничка Мартина Жила нарисува дигитална коледна картичка за общината. За трета поредна година тя превръща емблематични сграда в родния си град в коледна картичка, с която общината поздравява своите приятели. Първите две картички бяха на Историческия музей и църквата в града, а сега е нарисувала сградата на читалището.

Класираните на 1-во място рисунки в четирите възрастови групи от детския конкурс са отпечатани като официална картичка на Община Полски Тръмбеш. Класираните рисунки са поставени на таблата в парка на площад „Възраждане”. За всички участници в конкурса от Община Полски Тръмбеш са осигурени награди.

Пет рисунки станаха коледни картички.

Журито отреди първо място при най-малките за Умут Юстюстаръ от детската градина в Куцина. Във втора възрастова група първото място е за Дани Маринова от СУ „Цанко Церковски”.

В трета възрастова група на първо място са класирани две рисунки – на Никол Георгиева и на Лина Бринтнол от СУ „Цанко Церковски”.

Победител в четвърта възрастова група е Ивелин-Христоф Борисов, също от СУ „Цанко Церковски”.

На второ и трето място в четирите възрастови групи са класирани – от най-малките на второ място е Яница Недкова Георгиева – ДГ „Незабравка”, Петко Каравелово, група с. Куцина; третото място е за Емили Николай Петрова – ДГ „Детски свят” – Полски Тръмбеш. От втора група второто място е за Кларис Красимирова Тодорова – СУ „Цанко Церковски”; третото за Паолита Пламенова Георгиева – СУ „Цанко Церковски”; и две поощрителни на Пламен Никола Петров и Никол Николаева Николаева от СУ „Цанко Церковски”. В трета група второто място е за две рисунки: на Наталия Атанасова Атанасова и на Емануела Маринова Начева; на трето място са две рисунки – на Данай-Мария Костакис и на Янислав Петров Петров – всички ученици в СУ „Цанко Церковски”. В четвърта група второ място завоюва Махмуд Юмер Сабри от СУ „Цанко Церковски”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *