Приложение Полски Тръмбеш

1840 лв. събрани на благотворителен концерт за неделно училище

По дарителската сметка на храма „Рождество Богородично” вече има 5200 лв.

 

1840 ЛВ. СА СЪБРАНИ НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ за отваряне на неделно училище в църквата „Рождество Богородично” в Полски Тръмбеш.

Отец Димитър по време на благотворителния концерт

В организираното от читалището в града събитие участие взеха деца от ДГ „Детски свят”, танцьорите от групите на ФФ „Полянци”, вокалните групи „Пролетни ритми”, „Сияние”, „Вдъхновение”, „Шарена китка”, трио „Славейчета”, фолклорен клуб „Луди млади” и други.

По време на концерта от продажба на билети е събрана сумата от 1840 лева, която е внесена по дарителската сметка на църквата. В нея вече има 5200 лева, съобщи протойерей Димитър, който благодари на дарителите от името на църковното настоятелство. Тепърва ще се решава как да се ремонтират постройките в двора на храма и сега има думата архитектът, допълни отец Димитър.

ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ стартира още през миналата година по идея на кмета Георги Чакъров, който беше първият дарител със сумата от 1200 лв.

Той обяви това по време на 60-ия си юбилей, а парите бяха подарък за него от колегите му. Тогава кметът каза, че е време в града да има неделно училище, и пожела това да се случи в най-скоро време, за което дарява и сумата. На 29 септември 2023 г. бе открита и дарителската сметка в клона на „Уникредит Булбанк“ в Полски Тръмбеш на името на църквата „Рождество Богородично”.

Повече от 20 г. помещение в двора на храма не е било ползвано за нищо. Навремето то е било пастирско жилище, а сега ще се превърне в училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *