Приложение Полски Тръмбеш

40 бебета са се родили през 2023 г., 49 двойки са сключили брак, починали са 207 души община Полски Тръмбеш

40 АКТА ЗА РАЖДАНЕ СА ИЗДАДЕНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ през 2023 г. 39 от тях – в града, а един в село Вързулица

Момиченцето Клара-Мартенс е родено в дома на родители, които живеят в селото, но са граждани на Германия. Семейството от известно време е избрало да живее във Вързулица. Традиционно най-много бебета са записани в големите села на общината – Раданово и Петко Каравелово. В Полски Тръмбеш няма родилен дом, но новородените се записват в Общината, откъдето се издава акт за раждане.

СМЪРТНОСТТА Е МНОГО ПО-ГОЛЯМА ОТ БРОЯ НА НОВОРОДЕНИТЕ.

До края на м.г. в общината са починали 207 души. Само във Вързулица няма издаден смъртен акт, но затова пък там има бебе. 69 са починали в Полски Тръмбеш, трима в Стефан Стамболово, най-много в Раданово, Петко Каравелово и Страхилово.

НА ФОНА НА ТАЗИ СТАТИСТИКА ЗА СМЪРТНОСТТА 49 ДВОЙКИ са сключили граждански брак, като в общината има и няколко сватби.

В Полски Тръмбеш сключилите брак са 38, в Куцина – 4, в Обединение – 2, в Страхилово, Каранци, Павел, Полски Сеновец и Стефан Стамболово има по един акт за сключен граждански брак. В останалите населени места на територията на общината няма сключени граждански бракове.

Според статистиката на ЕСГРАОН през 2022 г. в общината са родени 45 бебета, сключени са 43 брака, а актовете за смърт са били 195.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *