Новини

Месечен хороскоп за февруари 2024 г.

Струпването на планети във Водолей през февруари предизвиква промени и излизане извън рамките

 

Февруари… Малкият Сечко, който дори и да се е сдобил с още един допълнителен, високосен ден, си остава най-късият месец в годината. Но именно този Малък Сечко ще донесе големи промени при мнозина зодиакални знаци. През февруари Слънцето се движи във Водолей, а Водолей е знакът, който скъсва веригите на старото и не се подчинява на вече застарелите и никому ненужни правила. Меркурий ще направи съвпад със Слънцето и Плутон във Водолей точно на 5 февруари, вдъхновявайки всички ни да мислим „извън рамката“. На 9 февруари настъпва новолуние във Водолей – време, подходящо да разширим личния си кръгозор, да разчупим границите и да предприемем радикални нови начинания. Марс и Венера са планетите на любовта и интимните взаимоотношения. Те почти през целия февруари ще се движат ръка за ръка във Водолей. Седмицата около Свети Валентин изглежда интензивна, тъй като към техния танц ще се включи и Плутон. Е, няма да се разминем без търкания във взаимоотношенията, но това е, защото искаме да се променим. Или по-скоро да променим другите, а ние да си останем същите. Но и това е невъзможно. Е, дошъл е моментът всичко да се променя. На 22 февруари Венера и Марс ще се „целунат“, докосвайки се в нежен съвпад – единствения за 2024 година между тях. Не пропускайте този момент, за да изразите истинските си чувства към половинката и човека, когото обичате. Това е магнетично време. Не го губете в нищо друго освен в любов.


 ОВЕН

Социални контакти

 

През февруари вие ще бъдете в така наречения режим „социална пеперуда“. Меркурий ще се движи в зоната на вашите приятелства и социални срещи, активирайки силна енергия в сферата на общуването. Новолунието на 9 февруари е причина да се чувствате все по-добре, заобиколени от все повече хора. Марс и Слънцето са в съвпад във Водолей, още един аспект, който ще подкрепи развитието на вашия социален живот. Ще имате и дни на уединение, когато по-скоро ще си почивате, отколкото да разговаряте от сутрин до вечер. Това ще е през последната десетдневка на месеца. Тогава ще имате нужда да се погрижите по-прецизно за себе си, за своето здраве и спокойствие. Но като цяло, през февруари няма да има проблем, който да не можете да преборите лесно и изцяло.


ТЕЛЕЦ

Насладете се на магията

 

През февруари има силно струпване на планети в дома на професионалното ви развитие. Нищо чудно да сте една идея по-мотивирани и амбициозни от друг път, а това определено ще е полезно за изграждането на авторитета ви пред колегите, ръководството и клиентите ви. Не се страхувайте да излезете като лидери и да заявите себе си пред другите. Новолунието на 9 февруари е особено силно и мощно време за предприемане на големи стъпки на работното място. Планирайте ги внимателно. Разширяването на хоризонтите също обещава да обхване и сферата на любовта. Вълнуваща промяна във взаимоотношенията с половинката, или ако сте самотни – неочаквана среща, могат да превърнат празника на Свети Валентин в едно незабравимо изживяване. Насладете се на магията. Защото през този месец всичко, което ви се случва, е магия.


БЛИЗНАЦИ

Не изпускайте възможности

 

Хороскопът ви за февруари е изпълнен с вълнуващи моменти, шансове за промени и новости. На 5 февруари Меркурий навлиза в сектор, изпълнен с мистерии, философия, психология и много комуникация. Ще търсите информация навсякъде, където можете да я намерите и във вид, който да ви е удобен за ползване. Ще стигнете до извода, че човек се развива тогава, когато се променя. И новолунието на 9 февруари ще ви даде тази възможност – да промените част от възгледите си, да промените живота си и да поставите едно дългосрочно начало. А положите ли началото, продължението му ще дойде съвсем мигновено – още след 18 февруари. Вятърът на промяната подухва покрай вас и вие го усещате. Месецът ще завърши с мощна енергия, насочена в сферата на професионалното ви развитие. Не изпускайте възможности.


РАК

Любов и хармония

 

През първата половина от февруари Марс и Венера ще си взаимодействат в сектор от хороскопа ви, който отговаря за отношенията. Съвпадението е отлично, защото и двете планети дават цветен нюанс в тази сфера и я правят още по-магнетична и завладяваща. Самотните могат да очакват вълнуваща среща около 7-и, която да зашемети и плени сърцата им. Обвързаните ще се радват на любов и хармония. Новолунието два дни по-късно ще ви насърчи да подобрите още повече взаимоотношенията в своите партньорства. Втората половина от февруари оставете за себе си. Тогава няма да ви се общува толкова много и ще бъде време да изхвърляте на боклука от спомени, пазени ненужно дълги години. Не се притеснявайте да се освободите от старото. Така новото ще има повече място.


ЛЪВ

Сезон на любовта

 

Февруари можем да наречем „сезона на Водолея“, когато Слънцето преминава през този знак. За вас аспектът дарява доста силна енергия в сферата на партньорските взаимоотношения и интимния ви свят. Новолунието на 9-и е благоприятен момент да преосмислите намеренията си, свързани с любовта, семейния ви живот, партньора. Ще бъдете доста романтично настроени за празника на влюбените, който също е част от сезона на Водолея. През втората половина от месеца едва ли ще сте с такова любовно настроение. Тогава идва време за повече анализи, по-дълбоки размишления от типа „дали… или…“. Колебливостта ви ще завземе цялото ви същество, затова и няма да ви съветвам да правите важни крачки в края на месеца.


ДЕВА

Успешно планиране

 

Ако през януари все се случваше нещо, което да ви вади извън графика, то през февруари нещата предстои да се успокоят и вие да можете да програмирате ежедневието си така, както сте свикнали. Началото на месеца е благоприятствано от силен аспект между Слънцето и Меркурий, който ще ви даде начален тон за работа в службата. Ще ви помогне да си направите плановете до последно число на месеца и да ги изпълните благополучно. Помислете за здравето си около 9-о число, когато настъпва новолунието. Липсата на сили и енергия се дължат на натрупани токсини в организма. Време е да ги изчистите чрез диета. През втората половина от месеца акцентът се поставя върху връзките и личните ви взаимоотношения. Повече излизания с приятели, изпити кафета и сладки приказки – това е характерно за края на февруари.


ВЕЗНИ

Мечтайте смело

 

Вашият хороскоп за февруари е изпълнен със забавление, страст и мотивация. Слънцето и Меркурий се срещат в сектор от хороскопа, който отговаря за „забавната част от живота“. Това е и причината в началото на месеца да го давате през просото и да изглеждате леко вятърничави в очите на другите. Преливащи от вдъхновение, вие ще си намерите нови цели не само за месеца, а и за през цялата година. Новолунието на 9 февруари е повод да се целите нависоко, да хвърчите в облаците. Защото ако не си поставяте високи цели, ако не мечтаете смело, то и действията ви стават посредствени. През последната десетдневка на месеца звездите ще ви помогнат да превъзмогнете някои свои вътрешни противоречия. Никой обаче няма да забележи, че преживявате трансформации.


СКОРПИОН

Ново начало

 

Февруари се очертава да бъде вашият остров на спокойствие в миг, в който хаосът и безредието завладяха ежедневието ви. С две думи, ако през януари нямахте и минута покой, то през февруари ще имате възможност да се усамотявате и да преосмисляте своето ежедневие. Новолунието на 9 февруари ви дава възможност да започнете нова глава в книгата на живота си, или поне… нов абзац. Всяка нова стъпка покрай тази дата ще се окаже добро начинание и ще ви се отблагодари във времето. Що се отнася до любовта и взаимоотношенията – вие там нямате проблеми. Всичко се случва така, както е предначертано в главите ви. Просто го проектирате върху връзката си и партньорът ви е длъжен да се подчини. Нищо ново, нищо необичайно…


СТРЕЛЕЦ

Лирично настроение

 

През февруари предстои да сте доста бъбриви и разговорливи, дори на моменти това да коства цялата ви концентрация върху важните проблеми и работа, която имате. Ще бъдете силно вдъхновени и мнозина от вас дори ще се отдадат на писане и литература, като възможността да създадете интересни и креативни текстове, е голяма. Новолунието във Водолей на 9 февруари ще ви донесе нови разговори и идеи. Не се притеснявайте да споделите мислите си свободно, дори и те да ви се струват налудничави. Все някой ще ги счете за ценни и интересни. Втората половина от месеца ще е богата на социални контакти, общуване и разговори, но вече на по-високо ниво. От клюките в първите февруарски дни стигате до обсъждане на важни идеи и професионални проекти през последните числа на месеца.


КОЗИРОГ

Център на внимание

 

Пригответе се през февруари да покажете своите мощ и потенциал и да застъпите здраво над ангажиментите, които така и не успяхте да свършите от началото на годината. Венера и Марс гостуват в знака ви през първата половина от месеца, правещи ви център на вниманието и обаянието. Направете нещо за външния си вид, защото ще имате сериозно влияние върху хората около себе си само чрез своето излъчване. Новолунието на 9-и ще ви даде възможност да подобрите приходите в семейния бюджет, както и във фирмения, ако се занимавате с частен бизнес. През втората половина от месеца отделете повече време за социализация и разговори с хората наоколо. Нека периодът, в който бяхте свити и неразговорливи, вече приключи. Чакат ви по-хубави времена.


ВОДОЛЕЙ

Време за начала

 

През февруари изгрява „времето на Водолея“ и като представители на този знак, вашият момент ще настъпи във всички сфери на живота ви. През първата десетдневка ще сте доста интуитивни и пред вас ще изникнат някои истини, които трябва да преосмислите из основи. Новолунието във вашия знак на 9 февруари ще ви предостави шанс да си поставите годишни цели, да преодолеете някои трудности и бариери. През втората и третата десетдневка на месеца Марс и Венера ще дойдат на гости във вашия знак. Ах, каква чувственост, ах, каква сила и мощ! Подгответе се за нещо хубаво. Време е за начала, време е за нови стъпки, време е за житейски експеримент.


РИБИ

Хаотични и разсеяни

 

Ще започнете месеца не толкова активно, колкото си го представяте, или колкото той стартира при голяма част от останалите зодиакални знаци. Ще бъдете малко по-хаотични, неорганизирани, разсеяни. Мечтите ви минават през главата една след друга и е повече от трудно да се организирате изцяло. Новолунието на 9 февруари ще ви срещне с хора, от които можете да научите нещо важно. Хора, които ще повдигнат духа ви и ще отключат вашата мотивация. През втората и третата десетдневка настроението ви рязко ще се промени. Запалени сте с ентусиазъм да промените света и живота си. Някои от връзките и взаимоотношенията ви ще се проверят от съдбата и ако издържат теста за искреност, ще останат в живота ви. В случай че се „издънят“, е редно да отпаднат. Времето ще си покаже.

 

Тодор Емилов-Тео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *