Приложение Полски Тръмбеш

За пръв път държавата дава 10 млн. лв. на Община Полски Тръмбеш

Парите ще се харчат за улици и работни проекти за енергийна ефективност

 

ЗА ПРЪВ ПЪТ ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ПОЛУЧАВА ОТ ДЪРЖАВАТА 10 МЛН. ЛВ.

Това са пари по заявени работни проекти. Въпросната сериозна сума, която реално е помощ за общинския бюджет, ще се харчи за рехабилитация на улици, възстановяване проводимостта на отводнителен канал, реконструкция на водопровод и внедряване на мерки за енергийна ефективност.

 

КОИ ОБЕКТИ СА ПЛАНИРАНИ ЗА РЕМОНТИ ОТ ВЪПРОСНАТА СУМА

 

Това са улиците „ Д-р Петър Берон”- 1,2 млн. лв., ул. „Яворова”- 1 млн. лв., ул. „Стрема” – 560 000 лв., ул. „Янтра” – 2,3 млн. лв., ул. „ 20 април” – 894 000 лв., ул. „Изворова” – 750 000 лв. Освен рехабилитацията на тези улици в град Полски Тръмбеш ще се прави и реконструкция на водопровод и изграждане на дъждовна канализация на улиците „Кирил и Методий” и „Добруджа” в общинския център за 1,4 млн. лв. За 1,1 млн. лв. се предвижда възстановяване проводимостта на отводнителния канал в Климентово. Одобрените от държавата работни проекти, които също ще се финансиран от въпросните 10 млн. лв., са три. За 44 000 лева ще се прави реконструкция на водопровод, изграждане на дъждовна настилка и основен ремонт на улични и тротоарни настилки по ул. „Дунав”, „Пирин”, „Огоста” и ул. „Люлин” в Полски Тръмбеш. За 39 156 лв. ще се внедряват мерки за енергийна ефективност в сградите на болницата и поликлиниката в града. За 20 772 лв. ще има мерки за енергийна ефективност и в общинския хотел „Есперанто”.

Общо 284 057, 5 млн. лева от държавния бюджет за 2024 г. получават 10-те общини на Великотърновска област.

Те ще бъдат превеждани на тримесечие, като през първото ще са в размер на 30%. Почти цялата сума, или 248 773,6 млн. лева, е предвидена за делегираните от държавата дейности, като най-много са отделени за образованието. Парите са в повече, но на практика компенсират увеличението на минималната работна заплата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *