Водещи новиниЗлатарицаОбщество

Подписаха договора за изграждане на пречиствателна станция за 3,65 млн. лв.

Кметът на Златарица Петър Ганев подписа договора за изграждане на пречиствателната станция в града

По силата на контракта Общината възлага на „Обединение Златарица 2023“ изграждането на обекта, за който бяха осигурени 3,65 милиона лв.

По проект пречиствателната станция трябва да бъде готова до 540 дни.

Срокът за изпълнение е 540 дни, а сериозни усилия за осигуряване на финансирането положи предходното ръководство в лицето на бившия градоначалник Михаил Ганев.

„До сключването на този договор се стигна след полагането на изключително много усилия и напрегната работа от предходното ръководство и експертите на Общината, като се започне с актуализация на проекта, осигуряване на финансиране от ПУДООС чрез защитата му и се премине през дългата и тежка процедура за избор на изпълнител по реда на ЗОП. В крайна сметка правим поредната крачка към повишаване стандарта на живот в нашата община чрез постигане на екологичния баланс между човек и природа“, обясни Петър Ганев.

Реализацията на проекта дава зелена светлина за осъществяването и на друга цел, която местното ръководство си е поставила, а именно изграждането на цялостна канализационна система на Златарица.

Тази дейност вече започна и предстои да се реализира през настоящата и следващите години.

„Смятам, че по този начин общината и в частност град Златарица най-после ще придобият желания от всички нас модерен, европейски облик, особено в навечерието, когато отбелязваме 50 години от обявяване на Златарица за град“, каза още кметът Петър Ганев.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *