Горещи новиниОбщество

За 18 млн. лв. ремонтират основно пътя до Елена

Започна основният ремонт на второкласния път Поликраище – Елена – Сливен в областите Велико Търново и Сливен.

Изпълнител е „Пътни строежи – ВТ“ ЕАД, стойността на проекта е 18 536 641 лв. с ДДС по програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Строителните дейности стартираха на 26 октомври миналата година, заради лоши метеорологични условия бяха прекъснати за известно време и сега продължават от разклона на Златарица. Въведена е временна организация на движение, като постоянната се доуточнява, съобщи директорът на Областно пътно управление – Велико Търново, Венцислав Ангелов. Процедурни пречки забавиха ремонта, след като първоначално избраният изпълнител се отказа. Това наложи обявяването на нова обществена поръчка, като при нея трасето бе разделено на два участъка.

Този в нашата област е с дължина 11,890 км. Той започва на около 600 метра преди кръстовището с път III-4004 Джулюница – Златарица (при км 34+700) и завършва на моста при км 46+290.

По проекта ще се извършват частични ремонти по пътното платно, а където е необходимо, ще бъде подменена изцяло асфалтовата настилка. Предвиждат се подобряване на отводняването, нови бордюри, пътни знаци и маркировка др. дейности.

Ще се почисти канализацията на Елена и на с. Стара река, ще се подменят решетките и капаците на дъждоприемните и ревизионните шахти.

В населените места след ремонта ще има пешеходни пътеки и нови тротоари. В двете отсечки ще бъдат ремонтирани общо 7 големи съоръжения. В участъка на територията на Великотърновска област ще бъдат обновени 5 моста – над река Златаришка при 38 км, едноотворен каменен сводов мост над дере при 39-и км, жп надлез при 40-и км, мост над река Кринковско дере при 44-ти км и сводов мост над река Златаришка при 45-и км. Очаква се дейностите да приключат в края на месец май 2024 г.

Ана РАЙКОВСКА

One thought on “За 18 млн. лв. ремонтират основно пътя до Елена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *