Водещи новиниСъдби

27-годишен помощник-фармацевт отвори дрогерия в Първомайци

Младият мъж се вдъхновил за бизнесинициативата от своите родители

 

27-ГОДИШНИЯТ ЖИВКО КОЛАРОВ ЗАРАДВА ЖИТЕЛИТЕ НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГОРНООРЯХОВСКО СЕЛО ПЪРВОМАЙЦИ С ДРОГЕРИЯ.

27-ГОДИШНИЯТ ЖИВКО КОЛАРОВ ЗАРАДВА ЖИТЕЛИТЕ НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГОРНООРЯХОВСКО СЕЛО ПЪРВОМАЙЦИ С ДРОГЕРИЯ. Живко се дипломирал преди 5 години...
Живко Коларов

Младият и амбициозен помощник-фармацевт отвори свой обект за санитарни принадлежности и медикаменти в малкото населено място, където открай време се надяват на такава локация. Събитието се превърна в истински празник за местните и напълно разбираемо развълнува всички в селото.

Живко е от Поликраище, възпитаник е на СОУ „Вичо Грънчаров“ и на Медицинския университет в Плевен. Решил да се реализира в сферата на фармацията и здравеопазването по примера на своите родители. Баща му – д-р Георги Коларов, е общопрактикуващ лекар, обслужващ Крушето и Поликраище, а майка му е медицинска сестра. Успоредно с грижата за пациентите те развиват и своя дрогерия в Поликраище.

Живко се дипломирал преди 5 години и веднага след това започнал работа в аптека в Горна Оряховица.

Свикнал със спецификата на работата и интензивния труд по време на пандемията. След като придобил достатъчно опит, решил да пробва да направи свой обект.

„Първоначалната ми идея беше да отворя дрогерия в Долна Оряховица, но не успях да намеря подходящо помещение. Попаднах на такова в Първомайци. Взех под наем имот с площ 40 кв. м в центъра на селото, до кметството. Направих голям ремонт, преборих се с тромавите бюрократични процедури и за щастие, на 5 февруари прерязахме лентата на дрогерията“, сподели младият мъж.

Въпреки че приятелите му го накарали да се замисли дали инициативата би била успешна на село, той и за миг не се разколебал. Като човек, чието родно място е малко, знае колко е важно хората да имат достъп до лекарства без лекарска рецепта, медицински консумативи и др. стоки за първа помощ.

„Недопустимо е за всяко нещо хората да са принудени да пътуват до града. За едно хапче за главоболие дори. Хубаво е да се мисли и за селата“, казва той.

Засега в дрогерията ще работи само той. Надява се да открие колега, който също да дава дежурства, и с негова помощ обектът да функционира и през уикенда.

Дотогава обмисля да постави и вендинг машина за лекарства и медицински изделия, която да бъде на разположение на хората през времето, в което дрогерията не работи.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *