Спорт

Димитър Бербатов представи програмата си за развитие на българския футбол

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се срещна с представители на футболните клубове от великотърновския регион. Той бе придружен от Мартин Петров и Петър Величков.

Преди избория конгрес на 15 март Бербатов и екипът му обикалят страната за трети път, за да обсъдят отново най-големите проблеми и предизвикателства за футболните клубове и да представят предложенията си за решения заедно с ключови точки от стратегията за промяна и развитие на българския футбол.

Димитър Бербатов представи обстойно програмата си за развитие на футбола в залата за пресконференции на стадион „Ивайло“ и отговори на въпросите, които хората от клубовете поставиха. „Благодарим им за интереса и ползотворната дискусия за по-доброто бъдеще на българския футбол!“, заявиха от екипа на Димитър Бербатов.

„Търговският регистър официално вписа конгреса на БФС, което означава, че конгрес на 15 март ще има. Ние сме на обиколка из страната за трети път, запознаваме клубовете с нещата, които вече са чули и преди, но сме длъжни да го направим пак. Искрено се надявам и другите кандидат-президенти да подходят така професионално и да се срещнат с всички клубове. А не да посетят определени места и после да кажат „бяхме навсякъде“… Надявам се и клубовете да оценяват това, което показваме като постоянство вече три години, уважението, което им показваме, като идваме на място и представяме програмата си.

Искрено се надявам да няма повече процедурни хватки, схемаджийство и тарикатлъци и други прийоми, с които да се отлага или отменя конгрес. На базата на това, на което сме свидетели през тези три години, винаги можеш да очакваш нещо подобно от тези хора. Но в момента колелото вече е завъртяно, общността е запозната какво трябва да се направи, следователно конгрес на 15 март трябва да има и ще има“, коментира Бербатов.

На въпроса дали няма да има „разбиване“ на гласовете на опозицията с толкова много кандидати, той отговори: „Аз не мога да спра никого от това да иска да се кандидатира за президент. Всеки реално трябва да прецени своята кандидатура, шансовете си, дали има екип, дали има програма, дали е обиколил страната да запознае клубовете. Ако си кандидат за президент и не си обиколил цялата страна да запознаеш хората, те на базата на какво ще гласуват за теб впоследствие? С какви очи изобщо се кандидатираш за президент? Така че има някои тънки моменти, които всеки кандидат трябва да знае и да има преценка къде е тръгнал.

Ако не бях оптимист, три години нямаше да съм тук и да се срещам с клубовете. Постоянството и дисциплината са нещо много важно и в професионалния живот“, завърши Бербатов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *