Водещи новиниОбщество

Пазарът с 300 kW соларна централа на покрива, започна подмяната на масите

Събарят сградите откъм бул. „България“ и правят паркинг сграда, над 2 млн. е инвестицията за тази година

 

НОВА СОЛАРНА ПОКРИВНА ЦЕНТРАЛА ВЕЧЕ РАБОТИ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПАЗАР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Мощността й е 300 киловата, а монтажът й започна още през миналата година в изпълнение на инвестиционната програма на смесеното предприятие, в което Община Велико Търново притежава 49 процента от акциите.

За радост на наемателите и клиентите, вече започна дългоочакваната подмяна на масите за зеленчуци. Доставени са първите пет, а останалите ще идват поетапно. Те са с нова и модерна визия, съобразени са с изискванията за продажба на открито, имат навес против дъжд и слънце. Дизайнът им е бил предварително съгласуван с продавачите, които са дали идея и за вътрешното разположение на рафтовете.

ОСВЕН ТОВА ПРЕЗ НАСТОЯЩАТА ГОДИНА ПРЕДСТОИ И СЪБАРЯНЕТО НА СГРАДИТЕ, КОИТО ГРАНИЧАТ С БУЛЕВАРД „БЪЛГАРИЯ“.

Там е предвидено да има паркинг сграда, на която също ще бъде изградена соларна централа. В основата също ще бъдат разположени маси за плодове и зеленчуци.

Общата инвестиция за вече изградената покривна централа, за новите маси и предстоящите дейности по събаряне на сградите е за над 2 милиона лв. Решението за инвестиционната програма беше взето на проведено Общо събрание в началото на септември миналата година.

Смесената фирма „Пазари – Велико Търново“ ООД се оказа най-печелившата, в която Общината има участие. През миналата година беше разпределена печалба в размер на 4 милиона лв., от която в местната хазна влязоха близо 2 млн. лв. свежи пари.

Екип „Борба“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *