Горещи новиниКултура

Предстои премиера на филма за Международния конкурс „Сребърна Янтра” 2023

На 12 февруари, понеделник, от 17,30 часа в читалнята на РНБ „П. Р. Славейков“ ще се състои премиерата на филма за 21-то издание на Международния конкурс  „Сребърна Янтра” 2023. Преди прожекцията ще се състои и среща с творческия екип. Продуцент на лентата е директорът на конкурса Румяна Начева, сценарият и режисурата е на Мариана Нуцова, а гласовете зад кадър са на Милен Иванов и Каролина Дичева.

По време на представянето, за 13-ти пореден път, първото копие на филма ще бъде дарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата.

Филмът е 13-ти поред, който  сдружение „Сребърна Янтра – 2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „СРЕБЪРНА ЯНТРА“ подготви за 21-то издание на музикалната проява, състояла се от 28 септември до 1 октомври 2023 г. в старата столица.

120-минутният видеоразказ ни среща с международното жури, съпредседателствано от  Силвия Кацарова и проф. Сребра Михалева, със специалните гости –  Марта Верекия (Италия), носител на Гран при`2019 и победител в световния конкурс „Славянски базар” и Доминик Симионеску (Румъния) – изгряваща  млада звезда, чийто път е свързан със „Сребърна Янтра”; с чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от атрактивната  състезателна категория “FAMILY  GROUP”/”ПЕЕЩИ СЕМЕЙСТВА”; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от 6 държави – Италия, Малта, Молдова, Румъния, Украйна  и България.

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на Велико Търново, интересният  мастерклас  “VOCAL FITNES” – open air на маестро Роко Палацо на сцена „Арт Лято” пред панорамата на стария град, гала концертът и победителката Аличе Капалди (Италия), от Деня на приятелството “VIVA LA MUSICA”, шоуто „Звук и светлина“ и др.

Входът е свободен.

Ана Райковска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *