Горещи новиниПолитика

Активисти на „Възраждане“ от областта блокираха Дунав мост заради отхвърлянето на референдума за българския лев

Четиридесет души от организациите на партия „Възраждане“ в област Велико Търново, водени от петима общински съветници участваха в блокирането на Дунав мост при Русе на 11 февруари. На „Моста на дружбата“ се събраха активисти от Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Златарица и Елена, а причина за протестните действия на организацията бе отхвърлянето от Конституционния съд на искането за референдум в защита на българския лев, което бе подписано от 604 000 български граждани. Плакати с надписи „Народен съд за Конституционния съд“, „Пазете Конституцията“ и „Оставка, съд, затвор“ издигнаха възрожденците под национални и партийни знамена.

Преди да блокират моста над река Дунав за два часа, членовете на „Възраждане“ от седем области в Северна България проведоха протестен автопоход из улиците на Русе. Акцията бе водена от четирима народни представители от „Възраждане.

One thought on “Активисти на „Възраждане“ от областта блокираха Дунав мост заради отхвърлянето на референдума за българския лев

  • Няма проблеми – малко сълзотворен газ и ще си тръгнат!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *