Времето

Облаци и чести превалявания от дъжд, повече слънце – през уикенда

Във вторник ще преобладава облачно време. През деня валежи почти не се очакват, но вечерта отново ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните темпeратури ще бъдат между 6 и 8 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 6 гр. Максималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. За В. Търново максимална около 12 гр. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно. На места ще превалява дъжд, а над 1500м – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около -2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.0 гр. през 2002 г., най-ниската измерена минимална температура е -18.5 гр. през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 19 минути и ще залезе в 17 часа и 45 минути. Фаза на Луната: три дни след новолуние.

В сряда времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. Максималните температури ще са между 7 и 9 гр.

В четвъртък облачността ще е променлива. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад, а вечерта постепенно през север ще се преориентира от изток. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. Максималните ще останат между 9 и 11.

В петък времето ще бъде слънчево. Сутринта около водните басейни ще има намалена видимост до мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър. Минималните температури ще бъдат около 0 гр., а максималните – между 10 и 12 гр.

В неделя вечерта облачността ще се вплътнява и снижава и се очаква да завали дъжд. В понеделник времето ще бъде облачно. Ще има и превалявания. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните ще са между 7 и 9 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, а над 1500 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4 гр., а на 2000 м ще е около -4. В четвъртък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще остане около 4 гр., а на 2000 м ще е около -5. В петък и събота над планините времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър в петък от северозапад, а в събота от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м ще е около 1. В неделя ще се заоблачи, а през нощта срещу понеделник в централния дял ще завали предимно сняг. В понеделник времето ще бъде облачно в централния дял с валежи от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3 гр., а на 2000 м ще е около -3.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *