Общество

С концерт на даровити деца и спортни прояви започва националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ във В. Търново

С концерт и различни спортни игри на 12 февруари във Велико Търново стартират проявите от Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“

Тя се организира от Министерството на образованието за втора поредна година, а неин домакин във Велико Търново е средно училище „Емилиян Станев“.

Образователната институция ще посрещне гости от училищата в областта, а нейните участници са разпределени в 6 различни групи – 3 по спорт и 3 по изкуства. В спортните дейности учениците ще покажат своите умения в областите волейбол и хандбал с ръководители Анелия Николова и Звезделин Йончев. В групата по изкуства училището ще се представи с 3 групи – „Балет“ с ръководител Ралица Николова, „Мозайка“ с Маргарита Рачкова и „Вокални изпълнения“ с училищната група Emoji Kids с ръководител Мая Вивид, която в момента се замества от Ирена Трайкова.

Старт на програмата „Заедно в изкуствата и спорта“ ще бъде даден от 13 ч. в актовата зала на СУ „Емилиян Станев“ с концерт на изявени и даровити деца, възпитаници на училището.

Докато те показват своите вокални и хореографски умения, във фоайето пред актовата зала ще бъдат открити няколко ателиета. Децата и техните преподаватели ще покажат на място тънкости при изработката на мозайка, керамика, рисувана коприна.

В 13:30 ч., в голямата зала за физическо възпитание на училището ще започне спортната част на програмата „Заедно в изкуствата и спорта“. В нея със свои отбори ще се включат много от училищата от областта. Всеки тим ще разполага с около 20 минути, през които да направи демонстрация на своите спортни умения.

За откриването на националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ ръководството на СУ „Емилиян Станев“ очаква гости от Министерството на образованието, Областната администрация, Община Велико Търново и Регионалното управление на образованието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *