Водещи новиниЛясковецОбщество

Стягат Националния събор на овцевъдите край Лясковец

НАЙ-ГОЛЯМОТО ФЕРМЕРСКО ИЗЛОЖЕНИЕ У НАС – НАЦИОНАЛНИЯТ СЪБОР НА ОВЦЕВЪДИТЕ, ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ЗА 12-А ПОРЕДНА ГОДИНА КРАЙ ЛЯСКОВЕЦ

Въпреки че по традиция форумът винаги се организира в дните около Гергьовден, този път мероприятието ще огласи поляните около Петропавловския манастир в периода 24 – 26 май.

Посетителите ще имат възможността да разгледат над 1000 чистопородни животни – овце, кози, лами, кучета, коне и магарета, селскостопанска техника, оборудване, фуражи, специализирана литература и медикаменти за животновъдството.

Мащабният форум ще премине с емблематичните за него фермерски състезания и демонстрации, както и със зона за директни продажби на продукти от овче и козе мляко и месо, биопазар и екохрани.

В програмата на трите съборни дни са включени занаяти и артработилници, етновъзстановка „ЧифликЪт“, старовремска кухня и демонстрации в шоуто „В търсене на изгубения вкус“, нестинари.

За доброто настроение на дошлите и в чест на нематериалното ни културно богатство ще се проведе Националният фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“. Отново ще има кукери и гайдари, хоротеки край манастира и вечерни концерти и народни веселби.

Дванадесетото издание на събора се организира от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и съдействието на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *