Водещи новиниПолитика

Предупреждават за нов вид измама от името на „Енерго-Про“

Клиенти на „Енерго-Про“ сигнализират за телефонна измама, при която се злоупотребява с името на компанията, информират от дружеството

Сигналите са от потърпевши, които са получили телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер.

Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за „услугата“ искат пари от клиентите.

От дружеството обръщат внимание, че „Енерго-Про“ няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона за извършване на услуга освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161. Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти на „Енерго-Про“.

„Дружеството нееднократно е предупреждавало за различни опити за злоупотреба с името на компанията и в тази връзка напомня, че няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона, за да предлага услуги“, предупреждават от „Енерго-Про“.

От компанията съветват хората да следват само официалните канали за комуникация с тях и при съмнение за злоупотреба с името на компанията незабавно да сигнализират на денонощния телефон или да се обърнат към органите на реда.

One thought on “Предупреждават за нов вид измама от името на „Енерго-Про“

  • Явно държавата я няма, след като се допускат подобни измами!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *