Горещи новиниПолитика

Десетимата кметове на общини скочиха срещу държавата заради рокадата начело на Областното пътно

Градоначалниците са за Венцислав Ангелов, не искат Петя Каразахова

Кметовете на десетте общини във Великотърновска област се обявяват против освобождаването на Венцислав Ангелов като директор на ОПУ и настояват той да се върне.

Както „Борба“ първа съобщи, въпреки успешното му ръководство той бе сменен с Петя Каразахова.

Затова те са изпратили декларация до министъра на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков с приложена подписка. В нея кметовете, независимо че са избрани от различни политически сили, се обединяват и подчертават, че дават подкрепа за Ангелов, който за половин година дори бе председател на УС на АПИ.

В текста на документа до министъра се казва, че кметовете на общини изразяват категорично своето несъгласие по повод освобождаването на Ангелов и настояват той да бъде възстановен.

Той е доказал своите качества – прецизност, отворен за диалог, безкомпромисен професионализъм и експертни познания в работата, подчертават градоначалниците. Те не са съгласни и на тази длъжност да бъде назначен един от предишните директори на институцията.

Писмото е изпратено до регионалния министър на 19 февруари т. г. и от него се чака реакция. Декларацията е с копие до председателя на УС на АПИ и до областния управител.

Ана РАЙКОВСКА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *