Здраве

МОБАЛ с апел за общински жилища за млади лекари в старата столица

МОЛБА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДВЕ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА Е ОТПРАВИЛ ДИРЕКТОРЪТ НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ Д-Р ДАНИЕЛ ИЛИЕВ ДО ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Апартаментите са нужни за настаняване на млади лекари, които са пожелали да практикуват в областната клиника.

„Лечебната дейност на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ се извършва в условията на сериозен кадрови дефицит. Всеки новопостъпил здравен работник за нас е ценен и затова Ви молим на лечебното заведение да бъдат предоставени за ползване 2 апартамента от общинския сграден фонд. Те ще бъдат използвани за битово осигуряване на млади здравни специалисти, работещи в МОБАЛ. Това ще ни позволи да задържим тези специалисти, които не са от нашия регион, но са крайно необходими за дейността на лечебното заведение“, пише в писмото си до местния парламент д-р Илиев.

Директорът допълва, че в лечебницата работят 650 души, от които 142 лекари и 27 специализанти. Присъединяването на млади доктори към екипа е сред мерките за осигуряване на приемственост и високо ниво на медицинска дейност.

Дали молбата ще бъде одобрена, ще стане ясно в края на месеца, когато ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет. На декемврийската сесия местните парламентаристи имаха сходен казус за гласуване. Тогава искането беше за общински жилища за служители на ОП „Зелени системи“ и получи положително становище.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *