Образование

Деца показаха на 45 бъдещи първокласници как минава час по български език

Урок по приемственост между предучилищните групи и учениците от първите класове се проведе в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. 45 малчугани от двете подготвителни групи в училището видяха на практика как върви учебният процес, с какъв материал ще се запознаят в първи клас и как протичат часовете.

Част от децата участваха в открит урок по български език, а останалите посетиха час на иновативната паралелка с елементи на Валдорфската методика в училището. Пред бъдещите първокласници класната Биляна Бонева и нейните възпитаници демонстрираха как протичат часовете при тях – с много музика, рисуване и забавна математика.

Урокът по приемственост предхожда Дните на отворени врати, които предстоят в СУ „Емилиян Станев“. На 26 февруари родителите на бъдещите първокласници ще имат възможност да разгледат базата, с която разполага училището, да се запознаят с ръководството и да видят как протича учебният процес. 27 февруари е отделен за Ден на отворените врати за родителите на бъдещи гимназисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *