Горна ОряховицаОбщество

Кафе с гражданите и рисуване с вино организира сдружение „За Горна Оряховица“

На кафе в заведение „Дева“ кани сдружение „За Горна Оряховица“ жителите на железничарския град

Срещата е запланувана за 22 февруари, четвъртък, като идеята е всеки месец членовете на сдружението да запознават съгражданите си с техните инициативи.

Предстоящата среща е за направеното досега от учредяването на „За Горна Оряховица“. „Това ще е нещо като отворени врати, ще говорим за това какво смятаме да правим занапред. Ще дискутираме с тях проблемите на града и общината и ще се вслушваме в техните мнения и предложения, които да придвижим за решаване в местната власт. Ще поставяме темите на дневен ред“, коментира за „Борба“ Марияна Дамянова.

Другата инициатива е за разпускане.

Наречена е „Art & Wine За Горна Оряховица“, като идеята е хората да рисуват с вино и същевременно да го дегустират. За първата среща, която ще бъде на 28 февруари от 19 часа в комплекс „Бабенец“ е избрана винарска изба „Шато Ботево“. Тя хрумнала на Кети Спасова от сдружението, когато през миналата седмица присъствала със съпруга си на подобно събитие във Велико Търново. „Съчетанието много ми хареса и реших да го пренесем и в нашия град, защото културните мероприятия в Горна Оряховица по това време на годината са малко. Предвид забързаното ежедневие и постоянната работа, като че ли забравихме да разпускаме. Част от нашето обкръжение преценихме, че би било добре да го правим всеки месец в различни ресторанти и да каним различни изби. Искаме да привлечем семействата, а може и индивидуално, за да се забавляваме заедно. За първата среща вече имаме записани 12 двойки“, обяснява Кети Спасова.

Всеки месец ще се рисува на различна тематика.

На първата в картините трябва да има изографисана жена и божур, защото цветето е символ на Горна Оряховица, а и наближава 8 март. През следващия месец ще се рисува най-общо за града, а по-следващия темата ще е великденска. Ако начинанието излезе успешно, ще се прави с деца и родители.

За първото събитие сдружението е избрало два вида куверти. Индивидуалният е на цена 60 лв., а семейният – 100 лв. В тях се включват вечеря от индивидуална салата, блюда от предястия и месни продукти, вода и чаша вино на избата. Както и материалите за рисуване, осигурени от приятелите на сдружението Art club monet. „Така сме го направили, че като се приключи с рисуването, хората да продължат вечерта. Искаме да им е приятно, да се получи нещо по-разчупено. По-нататък съществува вариант и да е само с чаша вино, а не с вечеря. Да е достъпно и за хората с по-скромни финансови възможности“, допълва Кети.

След като приключи годината, с картините, сътворени през месеците, сдружението смята да организира изложба с търг в ХГ „Недялко Каранешев“. Събраните средства, ако има такива, ще се използват за благородна кауза или за подпомагане на инициативите на сдружение „За Горна Оряховица“.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *