Времето

Повече облаци, но с пролетни температури

Вечерта и през нощта ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 3 гр.

В петък сутринта ще преобладава облачно време, но с напредването на деня облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток-юг. Максималните температури ще са между 16 и 18 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 16 гр. Атмосферното налягане чувствително ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива с повече облаци в западния дял. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. По високите и открити части на западна Стара планина вятърът временно ще е бурен. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 гр., а на 2000 м ще е около 2 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.8 гр. през 2016 г., най-ниската измерена минимална температура е -16.3 гр. през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 04 минути и ще залезе в 17 часа и 57 минути.

Фаза на Луната:един ден преди пълнолуние.

В събота ще преобладава слънчево време. Вечерта ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. Максималните ще бъдат между 16 и 18 гр.

В неделя и понеделник ще преобладава облачно време. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 7 и 9 гр. Максималните ще са между 17 и 19.

Във вторник времето ще бъде предимно облачно. В сутрешните часове ще има намалена видимост до мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, а в Предбалкана от север. Минималните температури ще бъдат между 3 и 5 гр. Максималните ще бъдат между 13 и 15 гр.

В сряда и четвъртък времето ще бъде облачно. Увеличава се вероятността за валежи от дъжд, а по високите места от сняг. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Температурите ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. В най-западните части ще бъде облачно. В западния дял ще духа силен, а в централния умерен вятър от юг-югозапад. По високите и открити части вятърът временно ще е бурен. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 11 гр., а на 2000 м ще е около 3 гр. В неделя и понеделник над планините времето ще бъде облачно. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 гр., а на 2000 м ще е около 4 гр. От вторник до края на периода облачността ще е по-често значителна. Очакват се валежи във вторник от дъжд, а в сряда и четвъртък от сняг. Във вторник вятърът все още ще е от юг, а в сряда и четвъртък ще се преориентира от изток-североизток. Температурите ще се понижават и в четвъртък максималната на 1200м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м ще е около-2.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *