Водещи новиниОбразование

Вървят конкурси за училищни директори в областта, прекратиха 4 заради липса на кандидати

Конкурси за избор на директор вървят към този момент в седем училища от областта

Такъв е обявен за Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново,

чийто директор Павлин Витанов успя буквално да възкреси училището, което увеличи учениците си тройно и четворно. Другото училище в община Велико Търново, за което е обявен конкурс, е ОУ „Христо Ботев“.

Нови директори се търсят и в няколко горнооряховски села.

Става въпрос за ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Паисий, ОУ „Отец Паисий“ в Писарево, ОУ „Климент Охридски“ в Драганово и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище. Конкурс е обявен и за НУ „Иван Вазов“ в стражишкото село Царски извор.

Други четири от конкурсите вече са прекратени със заповед на началника на РУО инж. Розалия Личева.

Причината е, че няма кандидати за обявените директорски места. Нито едно заявление не е подадено за ОУ „Васил Левски“ в Леденик, където децата са малко. Нулев е интересът и към поста за ОУ „Св. Климент Охридски“ във Виноград, СУ „Св. Климент Охридски“ в Камен и СУ „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол.

Изискванията към кандидатите са да имат минимум 5 години стаж като учители, както и да имат завършена магистратура.

Конкурсът преминава с писмен изпит, който включва решаване на тест. Той ще се проведе на 27 февруари в сградата на РУО. Втората част на конкурса е събеседване с кандидата, което включва решаване на казуси и защита на концепция.

В областта има още 21 учебни заведения, за които ще бъде обявен директорки конкурс на по-късен етап.

Към настоящия момент допуснатите до конкурси кандидати са Авелин Драганчев, Павлин Витанов, Даниела Добрева, Грета Новакова, Захаринка Неделчева, Искрена Станчева, Калинка Георгиева, Катя Митева Павлова, Мариан Георгиев и Марияна Сиракова-Пенкова.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *