Водещи новиниОбщество

Регионалният музей организира пешеходен тур с беседа за 3 март

На националния празник 3 март Регионалният исторически музей организира за жителите и гостите на Велико Търново безплатен пешеходен тур с беседа, посветена на 146 години от Освобождението на България

Обиколката ще е по исторически места, свързани с национално-освободителното движение, Руско-турската война и възстановяването на българската държавност.

Началото ще е в 10,00 ч. от площад „Съединение” N 1 пред музей „Възраждане и Учредително събрание“. Обиколката ще мине по маршрут музей „Затвор“, музей „Сарафкина къща“, улица „Гурко“, паметник „Майка България“. Екскурзоводи ще бъдат Теодора Гюлева и Петко Петкански. Участниците в обиколката ще се допускат безплатно в двата музея.

Музейните обекти, които ще работят в празничния ден, ще са крепостта „Царевец“, Археологически музей, музеите „Затвор“ и „Сарафкина къша“, църква „Св. 40 мъченици“, Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“, „Констанцалиева къща“ и църква „Рождество Христово“ в Арбанаси.

На 3 март 2024 г. няма да приемат посетители АМР „Трапезица“, музеите „Възраждане и Учредително събрание“ и „Нова история“, „Шишманова баня“, търновските църкви „Св. св. Петър и Павел“, „Св. Димитър“ и „Св. Георги“, църквите „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и „Св. Георги“ в Арбанаси, Археологически резерват „Никополис ад Иструм“, Исторически музей – Килифарево, и къща музей „Филип Тотю“ – с. Вонеща вода.

На 4 и 5 март 2024 г. няма да работят музеите „Затвор“ и „Сарафкина къща“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *