Спорт

Анелия Ангелова донесе сребро на СКБ „Локомотив” от Държавното първенство по борба за момичета

Сребърен медал донесе Анелия Ангелова на СКБ „Локомотив” от Държавното лично първенство по борба за момичета, проведено в Стара Загора. На тепиха в града „под липите” се качиха 123 състезателки на 40 клуба в двете възрастови групи – момичета I група (4-5 клас) и момичета U15 (6-8 клас).

„Локомотив” се представи с 4 състезателки и спечели един медал, завоюван в категория до 42 кг на U15 от Анелия Ангелова.

Анелия победи Дарина Йорданова от „Рилски спортист” (Самоков) и Валентина Славова от „Атлетик” (Пловдив), но в третата си среща загуби, след като водеше, от Катерина Бояджиева от великотърновския клуб „Илия Павлов“. Това й отреди второто място в категорията.

В същата категория, но при по-малките, Тияна Николова започна с победа над Христина Стойчева от Сунгурларе. Последва загуба от бъдещата шампионка Иванина Иванова от Елхово. В спора за 3-4 място Тияна отстъпи на Катрин Григорова от Враца.

Четвърто място зае и Зара Николова в кат. 62 кг, а в кат. 46 кг дебютантката на такова състезание Дария Айвазова, която е едва 3 клас, стана пета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *