Времето

Предимно облачно с чести превалявания от дъжд

В петък ще преобладава облачно време. В сутрешните часове ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 8 и 10 гр. За В. Търново минималната ще бъде около 8. Максималните температури ще са между 16 и 18 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 17 гр. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно. Ще духа силен, а по високите и открити части до бурен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 9 гр., а на 2000 м ще е около 2 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.4 гр. през 1994 г., най-ниската измерена минимална температура е -15.8 гр. през 2018 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 53 минути и ще залезе в 18 часа и 06 минути. Фаза на Луната: шест дни след пълнолуние.

В събота времето ще бъде облачно и на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. Максималните ще бъдат между 12 и 14 гр.

В неделя до обяд времето ще бъде предимно облачно. След обяд облачността ще намалява, а през нощта срещу понеделник ще се изясни. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. Максималните ще са между 14 и 16.

В понеделник почти през целия ден ще преобладава слънчево време. В късния следобед ще се заоблачи и през нощта се очаква да завали дъжд. Температурите много слабо ще се повишат.

Във вторник времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр. и през деня ще се повишат само с няколко градуса. В сляда и четвъртък ще преобладава облачно време. Ще има и превалявания от дъжд. На места в четвъртък дъждът ще се примесва със сняг. Температурите ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота времето ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, а над 1600 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от югоизток. Вечерта вятърът ще отслабне и ще се преориентира от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м ще е около 0. В неделя и понеделник над планините облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от югозапад, а временно и от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще е около 10 гр., а на 2000 м ще е около -1 гр. В понеделник вечерта облачността ще се вплътни и снижи и ще завали дъжд, а над 2000 м – сняг. До края на периода времето ще бъде облачно с валежи. Границата между дъжд и сняг постепенно ще се снижава и в края на периода навсякъде в планините валежът ще е от сняг. Максималната температура на 1200 м ще е около 3 гр., а на 2000 м ще е около -4.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *