Горещи новиниОбщество

Курсант-старшина Даниел Костов получи академичната награда „3 март“

Курсант-старшина Даниел Костов от НВУ „Васил Левски“ получи тазгодишната академична награда на Община Велико Търново „3 март“. На церемония в центъра на града беше изчетено решението на местния парламент, което беше взето на извънредна сесия в събота.

Даниел Костов благодари на НВУ и Общинския съвет за честта да бъде носител на наградата. Той получи от Даниел Панов и Венцислав Спирдонов почетна грамота, голям пластичен знак и нагръден.

„За мен е чест да бъда носител на наградата. Приемам я като признание за положения труд при обучението ми до момента. А също и разбирам, че пътят, по който вървя, е правилният. Смятам, че несгодите и трудностите, вървейки към офицерската корона, са ме изградили и продължават да ме изграждат като достоен човек. Осъзнавам напълно отговорността, която поемам, така както хората, платили с кръв цената днешния ден да бъде празник. Да бъде ден на мир и спокойствие за нас и семействата ни и да може България да има държавност. Затова не мога да си позволя нито за миг да не следвам примера, даден ни от тях“, каза в словото си Даниел Костов.

Курсант-старшина Костов завършва обучението си в НВУ във Факултет сигурност и отбрана с военна специализация „Разузнаване“ и гражданска специалност „Национална и регионална сигурност“. Средният успех от дипломата му е 5.65, а успехът от държавния изпит по гражданската специалност е 6.00. Той е част от представителния блок курсанти на НВУ, завоювал е призови места в Държавния военен шампионат по стрелба. Бил е на обучения по програма „Еразъм +“ с курсове по разузнавателна подготовка в Румъния и курс по лидерска подготовка в Кипър. Владее английски език по стандартите на НАТО, а в момента изучава турски език.

Михаил МИХАЛЕВ

Снимки: авторът

One thought on “Курсант-старшина Даниел Костов получи академичната награда „3 март“

  • Пожелавам си спокойството да си българин, вместо крайна гордост или краен срам.
    Георги Господинов

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *