ОбразованиеПолски ТръмбешПриложение Полски Тръмбеш

Никола Кушев и Иван Георгиев отново класирани за националната олимпиада по английски

Никола Кушев и Иван Георгиев от 12-и клас на СУ „Цанко Церковски” отново са класирани за участие в националния кръг на олимпиадата по английски тази година.

Те постигнаха най-високите резултати по английски език в България сред десетокласниците преди две години. През 2023 г. момчетата получиха наградите на сдружение „Полските щурчета” заради високите си резултати в областта на образованието. Никола Кушев печели всички състезания, на които се явява, с перфектното владеене на английски език.

Много са състезанията, които печели, но последните от тях са националната олимпиада по английски език – 1-во място, международна олимпиада по английски език Hippo в гр. Римини, Италия, 3-то място, национално състезание по английски език Longman – 3-то място. За постигнатите високи резултати с решение на Министерския съвет на Република България от 7 декември 2022 г. на Никола Кушев е отпусната годишна стипендия за деца с изявени дарби.

В края на месец септември 2022 г. още един младеж от СУ „Цанко Церковски” показа перфектни знания по английски език. Единственият ученик от България на финала на международната олимпиада в Рим, Италия, беше Иван Георгиев.

Той е постигнал максимален брой точки, за което получи международно признат сертификат за владеене на английски език на ниво В2 с обща успеваемост 99%. Той печели всички състезания, на които се явява, с отлично владеене на английски език. През 2022 година той е и един от победителите на националния кръг на олимпиадата по английски език, организирана ежегодно от МОН. За постигнатите високи резултати с решение на Министерския съвет на Република България от 7 декември 2022 г. на Иван Георгиев е отпусната годишна стипендия за деца с изявени дарби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *