Водещи новиниОбществоСвищов

Спасяват голямо село от безводие с ремонт за 200 хил. лв. на напорен водопровод

Дадоха старт на изпълнението на строително-монтажните работи по проекта за реконструкция на напорен водопровод на с. Алеково, община Свищов.

Ремонтните дейности, които ще допринесат за намаляване загубите на вода, се реализират по Инвестиционната програма на общината с държавно финансиране на стойност 200 хиляди лева.

Алеково е едно от населените места, които са обречени на безводие поради изключително лошото състояние на амортизиралата водопреносна мрежа и загубата на вода по трасето.

напорен водопровод

Лошото водоснабдяване и проблемите, пред които е изправено местното население, са основателна причина Община Свищов и кметът Генчо Генчев да са непримирими в търсенето на различни форми на финансиране за ремонт и смяна на нефункционалната ВиК инфраструктура. В тази връзка Общината не спира да инвестира в изготвянето на инвестиционни проекти по водоснабдяването, с които да може да кандидатства и да търси финансиране за решаване на водните проблеми в населените си места.

Реконструкцията на обекта обхваща 423-метров участък от напорен (тласкателен) водопровод на село Алеково – от помпена станция „Нова“ до черпателен резервоар на помпена станция „Стара“. Проектираният участък на тласкателния водопровод е предвидено да се изгради от полиетиленови тръби висока плътност, предназначени за работно налягане 10 атм., с външен диаметър Ø75мм.

С приключването на този проект вече цялата напорна част на водопровода за Алеково, която е дълга общо 1942 м, ще бъде подменена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *