Горещи новиниОбщество

Правят ново училище във Велико Търново

Община Велико Търново започва прединвестиционни проучвания и за ново училище в района на кв. „Картала“ – както за подходяща локация, така и за финансови механизми за проектиране и за последващо изграждане, информира кметът Даниел Панов.

Начинанието той аргументира и с факта, че все повече млади семейства се заселват в тази част на старата столица.

Кварталът е най-динамично развиващият се през последните години. Общината е планирала комплексни инвестиции за подобряване на жизнената среда, които ще бъдат реализирани поетапно през мандата – нови пътни връзки през бившето Сержантско училище и към кв. „Варуша“, обществени паркинги и локални улици, зони за спорт и отдих, кът за разходка на домашни любимци, тротоари по ул. „Димитър Буйнозов“ и др., съобщава още кметът.

Вече стартира и изграждането на новата детска градина в кв. „Картала“, която ще е в района на ул. „Александър Бурмов“ и ул. „Стоян Михайловски“.

 

One thought on “Правят ново училище във Велико Търново

  • Пак недомислици. То О.У П Р Славейков напълнихте ,че ново почнахте . Ама поръчки трябва да имате за да се краде. Хората си карат децата в Патриарха или Бачо Киро Защото там има база градена 30 години за разлика от Славейков където от 82 година до 2002 един гвоздеи не е забит .Пари нямало.А къде отидоха парите от продаденият парцел отчужден от площща на училището отреден за спортни цели.АМАН ОТ ПРОДАЖНИ КМЕТОВЕ И АРХИТЕКТИ!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *