Горещи новиниОбщество

Започва „Фоайе на книгата с автограф“, цял месец ни очакват срещи с популярни автори и актьори

От 1-ви април във Велико Търново стартира деветото издание на „Фоайе на книгата с автограф“. През целия месец април в старата столица ще бъдат представени творци с най-новите им книги, както и продукцията на водещи издателства. Ще има и много съпътстващи прояви.

Сред популярните творци, които ще се срещнат с търновските си почитатели и ще гостуват на „Фоайе на книгата с автограф“, са Магърдич Халваджиян, Захари Карабашлиев, Петър Стоянович, Георги Милков, Галя Щърбева, Стефан Диомов, Иван Гранитски, Боян Боев. Забележително е и актьорското присъствие – Тончо Токмакчиев, Мария Сапунджиева и Елена Петрова, а на представянето на 8 април на книгата за Григор Вачков – „Пратеник на мъжки времена“ ще дойде дъщеря Мартина Вачкова. В маратона ще се включат и местни творци.

„Фоайе на книгата с автограф“ започва в 10 ч. с откриването на изложба илюстрации по събитията в програмата, а в 18 ч. е изложбата „140 години от отпечатването на том 1 от „Записки по българските въстания“ на Захари Стоянов“, подредена във фоайето на Регионалната библиотека.

На 2 април, от 17,30 часа в читалнята на Библиотеката е първото представяне на книга и среща с автор. За любителите кулинари или просто любопитни, ще е интересно да чуят Надка Цветанова и за сборника й „Вкусните рецепти на една болярска домакиня“.

Културната проява се организира от РБ „П. Р€ Славейков“ с подкрепата на Министерството на културата и Община Велико Търново. Партньори са  ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Асоциация „Българска книга“.

Ана Райковска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *