Горещи новиниОбщество

Кратер зейна в средата на основна великотърновска улица

Подпочвени води подкопаха асфалта й

Дълбока повече от метър дупка зейна в средата на една от най-натоварените улици – „Краков“, във Велико Търново. В събота асфалтът до кръстовището с неработещия светофар буквално започна да пропада.

Мястото беше мигновено обезопасено с предупредителни знаци, а още в понеделник сутринта започна авариен ремонт за отстраняване на щетите, а част от отсечката е затворена. Багерът се натъкна на дълбока яма, а след разширението се оказа, че изкопът е няколко метра. Вероятната причина за подкопаването на асфалта са подземни води.

Припомняме, че преди няколко години на улицата се случи подобна авария, асфалтът отново пропадна, а огромен изкоп стоя незапълнен дълго време. В крайна сметка щетите бяха отстранени, но теренът очевидно е податлив на подобни пропадания.

зейна
Екипът, работещ по отстраняването на аварията.

Основен ремонт на улицата и прилежащите тротоари беше направен през 2007 г. в мандата на д-р Румен Рашев.

По същото време се обновиха улиците и в кв. „Бузлуджа“, както и някои основни пътни артерии в града. Тогавашните ремонти включваха и подмяна на тротоарните настилки.

Като цяло ул. „Краков“ е в добро експлотационно състояние, там трафикът е изключително натоварен. Улицата се явява свързваща меду двете основни отсечки бул. „България“ и „Никола Габровски“.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *