Водещи новиниГорна ОряховицаЗдраве

Лекари и доброволци чистиха около горнооряховската болница

Ентусиастите лансират идеята за възстановяване на парка край клиниката

НАД 40 ДУШИ ИЗБРАХА ДА ИЗПОЛЗВАТ ПЪРВИТЕ ТОПЛИ ПРОЛЕТНИ ДНИ, ЗА ДА РАЗЧИСТЯТ ПРОСТРАНСТВОТО ОКОЛО ГОРНООРЯХОВСКАТА БОЛНИЦА.

Уборката на терена бе организирана от сдружение „За Горна Оряховица“ и в нея се включиха също медици от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и представители на сдружение „Любов с лапи“.

Ентусиастите впрегнаха усилия, за да приведат парковото пространство пред централния вход на клиниката и ДКЦ в по-приветлив вид. Доброволците събраха с гребла сухата и гниеща листна маса, нападали клони и увехнала растителност. Освен десетките чували със смет в пространството бяха натрупани и камари с боклуци, които ще бъдат извозени. Доброволци окастриха и увиснали и опасни клони от големите дървета.

„Паркът зад сградата на стационара не беше почистван повече от 30 години и бе захрастен и потънал в бурени“

, заяви Даниел Спасов, член на УС на сдружението „За Горна Оряховица“. Той сподели още, че в понеделник от организацията ще се срещнат с производител, който е проявил желание да дари за пространството около болницата пейки, саксии и кошчета за смет.

„Имаме желание да облагородим пространството около болницата, да го направим приветливо за пациентите и за работещите тук“, коментира още Спасов.

От болничния персонал се включиха специалисти от различни отделения. Началникът на Първо вътрешно отделение д-р Илко Костурков призна, че мечтае паркът зад масивната сграда да възвърне предишния си приветлив и подреден вид.

„Като потомствен лекар, който работи в болницата повече от 10 години, искам да видя как паркът си възвръща предишния облик, какъвто го помня като дете, когато идвах при моите родители, които работеха тук. Спомням си, че имаше поддържани алеи, градини и пейки, които в момента са в доста плачевно състояние. Стълбищата и плочките са много компрометирани, има участъци от асфалтови алеи, които едва се виждат, засипани от наноси и пръст“, коментира медикът.

Д-р Костурков изрази надежда, че с общи усилия от страна на болницата и на Община Горна Оряховица ще започне инициатива за възстановяването на парка.

Допълни, че навремето хората са посещавали зоната за отдих за обяд и за разходка, а пациентите са се възстановявали сред природата.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Лекари и доброволци чистиха около горнооряховската болница

  • Общината може да спести пари като уволни работниците от чистотата които и без това гледат само да отбият номера от заплата до заплата , особено след като има желаещи да вършат всичко това доброволно и разбира се безплатно.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *