Образование

Ученици отново с награди от националния конкурс за журналистика „Григор Попов“

Ученици от Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ за поредна година спечелиха награди от националния конкурс за журналистика „Григор Попов“, който се провежда в Разград.

Габриела Йорданова от 9 „а“ клас и Цветелина Георгиева от 8 „а“ клас получиха сребърни медали в категория „Очерк“ от 12-ото издание на надпреварата. В категория „Радиожурналистика“ поощрителна награда получи Елина Генова от 11 „а“ клас. Церемонията по награждаването се проведе в Разград.

Георги Попов
Таня Мишева със сребърните медалистки

„Светът под лупа“ бе темата на конкурса, който носи името на бележития разградски журналист Григор Попов, издавал в продължение на 22 години вестник „Разградско слово“. В тазгодишното издание на творческата надпревара се включиха индивидуални участници и ученически колективи от втори до дванадесети клас от 54 образователни институции от страната и региона – от 32 населени места в 19 административни области. Дванадесетото издание на конкурса включва 305 журналистически материала на 68 колектива и 192 индивидуални участници, разпределени в три възрастови групи.

Първият пробив в конкурса на възпитаници от Хуманитарна гимназия беше направен през 2016 г., когато младите журналисти от Велико Търново се завърнаха в старата столица с 4 отличия, сред които и първо място.

Към настоящия момент учител по журналистика на талантливите ученици от Велико Търново е Таня Мишева.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *