Образование

Откриха Месец на психологията във ВТУ, правят конференция в памет на доц. Добрин Добрев

Месец на психологията беше открит във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

И тази година организатори са момчетата и момичетата от Студентския клуб по психология „Доц. д-р Илия Стойков“. Те са предвидили наситена програма, а по време на откриването всеки можеше да си изтегли късмет и да напише положително послание за инициативата.

„Искам да ви пожелая да овладявате все така с любов и дръзновение психологическата наука.

психология

Да учите само неща, които ви харесват и са ви интересни. Но и да знаете, че не всичко е интересно, и да разберете, че има неща, които трябва да се знаят, за да овладеете тази професия. Работете с вашите преподаватели, защото те могат да ви дадат много“, обърна се към студентите зам.-ректорът на Великотърновския университет проф. Вихрен Бузов.

Като част от програмата са предвидени различни публични лекции. Първата е още в четвъртък и е свързана с клиничната психология. Предстои лекция и на доктора по социална психология Стилиян Славов на тема „Илюзии и автентиччност в психологическата практика“. Предстои и Студентската научна конференция, която тази година ще бъде посветена на починалия наскоро любим преподавател доц. Добрин Добрев.

Програмата включва още психологическо кино, както и станалата традиционна инициатива „Опознай непознатия“, при която студенти сядат един срещу друг и си задават различни въпроси.

Всеки желаещ ще може да се включи до 12 април на чиновете при входа на корпус 5, разказа за „Борба“ председателят на Студентския клуб по психология Мартина Неделчева.

Попътен вятър на всички събития от месеца на психологията пожела и деканът на Философския факултет доц. д-р Милена Бръчкова.

„Наистина е изключителна радост, че създадохме една традиция. Вече 10 години празнуваме нашия празник 4 април.

Този ден стана седмица, след това стана месец. Благодарение на вашите усилия, на вашата енергия, на вашата инициативност, на вашата младост и желанието ви да бъдем заедно. Това е много хубаво, защото традициите свързват. Тази традиция свързва преподаватели и студенти, но свързва и поколенията, както и тези преди вас, които започнаха това“, каза доц. Милена Бръчкова.

Михаил МИХАЛЕВ

Снимки: авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *