Спорт

Светослав Петров: „След този мач мога да кажа, че ние имаме колектив, ще смятаме накрая…“

„Успехът дойде трудно от психологическа гледна точка, заради негативната серия и последния мач, когато загубихме злощастно в финалните минути. Искам с цялото си сърце да поздравя отбора, защото играхме като отбор. Въпреки тежките моменти и неудачните резултати, ние играхме добре. Малки неща, главно индивидуални решения, ни костваха да вземем точки в предходните мачове. Заради това и поздравих момчетата в съблекалнята, защото те играха като отбор. Ние сме отбор, който може да побеждава, когато всички са отдадени и искат да победят.

Чисто математически, ако започнем да смятаме, има надежда. Казах и в началото, че ние ще се борим до края. Ако играем по този начин с тази отдаденост, с това желание и душа, защото си личеше, че футболистите искат да спечелят, а не да го загубят. Накрая ще смятаме.

Нормално е да има напрежение. В една съблекалня, в един футболен отбор с различни характери и силни личности, различни народности, нормално е да има разминавания. Аз винаги съм казвал, че ние трябва да покажем колектив на терена. Извън терена няма смисъл да ходим на кафенета заедно и там да демонстрираме колектив. Погледнато след този мач мога да кажа, че ние имаме колектив.

Ние играем мач за мач и накрая като изиграем редовния сезон и плейофите, тогава ще смятаме. Няма смисъл да правим сметки сега. Искам да имаме това желание, което този мач показахме. Имаше играчи с 90 минути преди три дни, а днес те дадоха отново всичко“, коментира старши треньорът на „Етър ВТ“ Светослав Петров след победата над „Арда“ с 2:1.

Снимка: Архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *