Водещи новиниЗдраве

Търновка има нужда от помощ, за да пребори тежко заболяване

Жената се лекува със скъпоструващо лекарство от Китай

 

ЖЕНА ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА СЕ НУЖДАЕ ОТ ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА ЗА СКЪПОСТРУВАЩО ЛЕЧЕНИЕ.

Петя Петрова е на 54 години, артист-изпълнител, танцьор в Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ към НЧ „Искра-1896“ - Велико Търново...
Петя със семейството си.

Петя Петрова е на 54 години, артист-изпълнител, танцьор в Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ към НЧ „Искра-1896“ – Велико Търново. Тя е грижовна майка на талантлив осмокласник, прекрасна дъщеря, съпруга, сестра, леля, колега, приятел.

През септември 2022 г. в Спешна помощ Велико Търново със скенер откриват тумор на мозъка в предната лява част. На другия ден приемат Петя в Плевен в болница „Сърце и мозък“. След два дни я оперират, а седмица след това я изписват с диагноза анапластичен астроцитом мутантен тип 2-3 степен. През месец ноември започва 30 лъчетерапии с щадяща химиотерапия. Коледа празнува вкъщи.

След това през март жената се подлага на ядрено-магнитен резонанс и продължава да пие предписаните от онколози лекарства.

Август повтаря изследването с ЯМР и се оказва, че медикаментите не действат. Изписват й още 20 лъчетерапии и лекарство, което не се поема от Здравната каса. До Нова година Петя се чувства сравнително добре, но след това се влошава и отново прави ЯМР, на който се оказва, че образуванието се е увеличило и притиска центрове, които влияят на зрението, равновесието и на други органи.

Правят изследвания в болница „Токуда“ в София при друг неврохирург, който напълно отчайва близките на Петя относно развитието на болестта.

Две седмици след това заминават за Турция в болница „Анадолу медикьл Джон Хопкинс“, смятана за една от десетте най-добри световни клиники за борба с рака. След пореден нов ЯМР и пълни изследвания консилиум от професори онколози и неврохирург заключава, че не може да се прави втора операция, и изписват животоподдържащо „умно“ лекарство – „Tibsovo ivosidenb“, което в България може да се достави на цена 32 400 лева за месец. Близките на Петя откриват същото лекарство в Индия, Пакистан и Китай. От Китай им го доставят на цена от 1350 долара за месец.

От миналата събота Петя го приема. Най-близките на жената се надяват на добри хора, които да им помогнат финансово, тъй като сумите за набавяне на лекарствата започват да стават непосилни за тях. Споделят, че следващата седмица ще поръчват пак, защото доставката пристига за 10 дни.


Банковата сметка, по която може да бъдат превеждани суми, според възможностите на отзовалите се, е:

BG16 UBBS 8002 1070 0959 19 – Петя Йорданова Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *