Образование

Връчиха наградите от конкурса за уникално облекло на книга

В надпреварата се включиха 51 деца

 

За втора поредна година връчиха наградите от единствения в България конкурс „Уникално облекло за книга“.

Инициативата е на Народно читалище „Надежда 1869“ и се организира от библиотеката в културната институция по идея на Бисера Дживодерова в партньорство с Клуба по битова култура и със съдействието на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности” на Община Велико Търново.

51 ученици от 7 до 12 години от 12 институции и 8 населени места се включиха в тазгодишното издание на конкурса.

В раздел „Хартия“ първа награда беше спечелена от петокласничката Ямур Констанцалиева, която е ученичка в ОУ „Св. Патриарх Евтимий”. Второто място заслужи шестокласничката Ивон Райкова от същото училище, а трета се класира четвъртокласничката Габриела Атанасова от Джулюница.

Поощрителни награди в раздела спечелиха Зорница Цанкова от „Творчески класове” с ръководител Елица Максимова и четвъртокласничката Сияна Кюркчиева от ОУ „Д. Благоев” във Велико Търново.

В раздел „Плат и други материали” първото място заслужиха трима ученици.

Своите отличия получиха шестокласничката Иляй Расимова от ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, нейната съученичка Елена Панайотова и петокласничката Габриела Георгиева от СУ „Емилиян Станев”.

Втора награда получиха второкласничката Мериана Ангелова от Обединено училище „П. Р. Славейков” в Джулюница и третокласничката Юлияна Георгиева от СУ „Вела Благоева”. Трета награда спечели третокласникът Цветослав Иванов от свищовското СУ „Димитър Благоев”.

С поощрителни награди в раздела се сдобиха Радост Стефанова от Клуб по есперанто към Детски отдел на РБ „П. Р. Славейков“ – Verdaj steletoj, и първокласничката Елица Николова от ОУ „Димитър Благоев”.

Наградите им бяха връчени от председателя на читалището архитект Донка Колева, а книгите с творби на български класици, които децата получиха, са осигурени от издателство „Слово“.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *