Култура

Откриха изложба, посветена на 140 години от издаването на том 1 от „Записки по българските въстания“

Изложба, посветена на 140 години от издаването на том 1 от „Записки по българските въстания“, беше открита в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново

Проявата е част от програма на „Фоайе на книгата с автограф“.

Иван Гранитски представи богата палитра от поредици, посветени на творби на българската и световната класика.

В тази връзка беше организирана и Панорама на книгите на издателство „Захарий Стоянов” – София. Гости бяха Иван Гранитски, който е основател и собственик на издателство „Захарий Стоянов”, и общественикът Стоян Райчевски, който е известен още като политик, историк и етнограф.

Иван Гранитски представи богата палитра от поредици, посветени на творби на българската и световната класика, философската и историческата мисъл, енциклопедични справочници, шедьоври на българската и световната литература за деца и юноши.

Стоян Райчевски запозна аудиторията със своите изследвания в една от най-търсените поредици на издателството „Дълг и чест”. Автор е на книгите за личността на държавника Александър Малинов, за генерал Стефан Тошев – герой от войните за обединението на българите и освобождението на Добруджа, за прославения генерал Георги Вазов – потомък на стар български род, за Борис Сарафов – революционера, посветил целия си живот на борбата на българите в Македония и Одринско за освобождение от османска власт и др. Най-новата негова книга от тази специална поредица е за живота и родолюбивото дело на Братя Миладинови.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. РБ „П. Р. Славейков“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *