Водещи новиниГорна ОряховицаИкономика

Община предлага на инвеститори свободни парцели за жилищно строителство

В Горна Оряховица обмислят да строят жилища и със собствени средства

 

Община Горна Оряховица ще започне да предлага на инвеститори свободни парцели в града, предвидени за жилищно строителство.

Кметът Николай Рашков и ръководителят на дирекция „Специализирана администрация“ инж. Людмила Бояджиева вече са направили оглед на няколко терена частна общинска собственост, всеки с площ от около 1000 кв. метра. Те са разположени по горнооряховските улици „Юрий Гагарин“, „Георги Бошнаков” и „Васил Левски”.

Общината смята да прилага публично-частното партньорство и да обнови жилищния си фонд. Давайки на инвеститори правото на строеж върху имоти, които са съсобственост между Общината и физическо или юридическо лице, но са отредени за жилищно и смесено строителство, кметството ще получава готови жилища и други обекти в сградите.

Право на строеж може да се дава и след провеждането на търг или конкурс между частни инвеститори, като отново компенсират Общината с имоти.

Местната власт в Горна Оряховица обмисля също и варианта да строи жилища със собствени средства върху собствени терени.

Това, което предстои, е да се обследват свободните парцели и други недвижими имоти за инвестиции и да се изготви списък, който ще бъде публично обявен на сайта на Общината. Ако потенциалните инвеститори проявят интерес, тогава ще се изготвят пазарни оценки от независими лицензирани оценители.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *