Общество

Обновяват детските площадки в Малки чифлик, Ветринци, Балван и Беляковец

Детските площадки в Малки чифлик, Ветринци и Балван ще бъдат напълно обновени с подравняване на терена и доставка на ново оборудване

Намерението на Община Велико Търново е те да станат атрактивни и да отговарят на всички изисквания за безопасна игра на открито.

Вече е обявена обществена поръчка с прогнозна стойност 840 000 лв. по шест обособени позиции, включващи ремонт, изграждане и поддръжка на нови площадки на територията на цялата община.

За площадката в Малки чифлик са заделени 15 000 лв., като освен обновяването на настилката се предвижда на нея да има обособен детски пясъчник, монтажи на две детски люлки, пергола с пейка и две детски пейки. Във Ветринци на площадката ще монтират пък две беседки и две маси за шах с по 4 седалки. Средствата, които ще бъдат вложени, са близо 14 000 лв.

В Балван детската площадка освен реновиране на терена ще бъде дооборудвана с беседка и интерактивна дъска, а в Беляковец ще бъдат доставени нови съоръжения, беседка и люлки.

И за двата обекта са определи по около 15 000 лв.

Общо около 240 000 лв. ще струва контролът и поддръжката на самите площадки за игра и парковата мебел на територията на общината. Затова тази дейност е предмет на отделна обособена позиция.

Най-много средства – 600 000 лв., са за изграждане на нови площадки за игра на открито на мястото на съществуващите.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *