Водещи новиниСъдби

Прочутите пчелари Братанови с къщичка за дишане на пчелен въздух вдигнаха параклис

Освещаването ще е тази събота, 13 април, във Въглевци

 

Пчеларите брат и сестра Иванка и Йордан Братанови от Въглевци, които се прочуха с къщичката си за дишане на пчелен въздух, направиха малък параклис в двора на имота си.

Той е наречен на лечителите свети безсребърници Козма и Дамян, като името дали посетители, дошли да се лекуват при тях. Параклисът е вдигнат със собствени средства и с женски труд. По думите на Иванка, понеже за нея пчелите са божествени създания, редно било да има и параклис. Той ще бъде осветен в събота, 13 април, от отец Йоан, който обслужва храмовете във Вонеща вода и околностите.

Иновативните пчелари вдигнаха и втора къщичка, за дишане на прополис. Тя е снабдена със специални инхалатори, а от процедурата добре се повлияват всички с дихателни проблеми. „Действа добре и на сърдечносъдовата дейност. Установихме с оксиметър, че дишането на прополис повишава сатурацията, което ще рече, че кръвта в организма се насища с кислород. Инхалаторите на практика разтопяват прополиса и се дишат изпаренията. Той е единственият продукт, който може да се нагрява, без да губи свойствата си. Естествен антибиотик е, дезинфектира, подхранва, лекува. Болни от сериозния грип през тази есен и зима се повлияха много добре“, обясни за „Борба“ Иванка Братанова.

ПЧЕЛАРИТЕ БРАТАНОВИ РАБОТЯТ МНОГО ДОБРЕ СЪС „ЗЕЛЕНИТЕ УЧИЛИЩА“, ГРУПИТЕ ОТ УЧЕНИЦИ СА ВЕЧЕ РЕДОВНИ ПРИ ТЯХ, ЗА ДА НАУЧАТ ЗА ЖИВОТА НА ПЧЕЛИТЕ.

Все повече се засилва интересът към къщичките за дишане във Въглевци, идват не само хора от цялата страна, но и много чужденци. Наскоро ги посетил бразилски професор по молекулярна медицина, който научил за тях и останал възхитен. Той коментирал с Братанови лечението с кошерен въздух и от научна гледна точка и се оказало, че са прави в това, което твърдят и за написаното в книгите за неговата полза. Скоро името на професора, което Иванка Братанова не можа да си спомни, ще стане известно, защото ученият от 6 години работи върху ваксина за рак на панкреаса и рак на простатата. Вече са минали клиничните изпитвания и до две години лекарството ще го има и на нашия пазар. Бразилецът е работил известно време и в България, но тъй като се оказало, че у нас няма финансиране за подобни проекти, спечелил конкурс в родината си и се прибрал там.

Пчеларите Братанови продължават да предлагат безплатно лечението с дишането на кошерен въздух и на прополис.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *