Спорт

Ралица Митева и Мартин Христов са шампиони на България по модерен петобой

Ралица Митева и Мартин Христов от СКМП „Царевец“ станаха шампиони на България на Държавното първенство по модерен петобой. Надпреварата за мъже и жени, младежи и девойки под 22 години се проведе в София.

Участваха общо 34 мъже и младежи, както и 18 жени и девойки от 8 клуба от страната. Състезанието беше отворено и имаше участници от Молдова и Гърция. Дисциплините бяха фехтовка, плуване 200 метра свободен стил, комбинирана (бягане и стрелба 5х600 с 4 стрелби), а за младежите беше включена и най-новата дисциплина обстикълс (препятствия).

При жените Ралица Митева стана държавна шампионка, тя спечели и държавната титла и при девойките. Мартин Христов е шампион при младежите, първи и в отворения шампионат, а при мъжете завърши втори в българското първенство, а в отворения шампионат стана трети. Ралица защити титлите си от миналата година, докато за Мартин това беше първа шампионска титла.

„И двамата ни състезатели показаха много силни резултати. Направи впечатление сериозното израстване в дисциплината фехтовка. Традиционно силно плуване и стабилно бягане и стрелба, а новата дисциплина обстикълс също беше много добра за нашите състезатели. Мартин спечели дисциплината с много силен резултат, а Ралица завърши втора. Сега за нея предстоят три поредни Световни купи при жените, а за Мартин – участие на една от тях, която ще се проведе в София“, сподели треньорът Панайот Паздерков.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *