Общество

Екоинспекцията погна завод за производство на слънчогледово масло

РИОСВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НАЛОЖИ ПРИНУДИТЕЛНА МЯРКА СПИРАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНАТА ДЕЙНОСТ НА ПАРЕН КОТЕЛ НА ГОРИВО СЛЪНЧОГЛЕДОВА ЛЮСПА В ЗАВОД В ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ.

Това става ясно от месечния отчет на ведомството за контрол на екологичното законодателство в областта. През март служителите на звеното са спрели също добива на инертни материали от речното легло на река Дунав в границите на защитена зона BG0002018 „Остров Вардим“ в землището на село Вардим.

За отчетения период експертите на РИОСВ са извършили 78 проверки на 76 обекта. От тях 53 са планирани, а 25 извънредни. В рамките на осъществения контрол са издадени 13 предписания.

Съставени са 3 акта за установени административни нарушения на Закона за управление на отпадъците – за неизпълнение на дадени предписания за представяне на информация и документи в РИОСВ и за съхраняване на отпадъци от излезли от употреба моторни превозни средства.

Издадени са три наказателни постановления на обща стойност 7000 лв. Сключено е едно споразумение между наказващия орган и нарушителя на стойност 980 лв. Не са налагани санкции.

Събраните глоби през март са 6259 лв. От получените суми 500 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти. Най-големи приходи насочени към общините Свищов, Велико Търново и Полски Тръмбеш.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Екоинспекцията погна завод за производство на слънчогледово масло

  • М-да поредните калинки отчитащи високи професионални резултати силно притеснени за топлите си работни местенца.

    Отговор
  • Добрите дойдоха на власт и погнаха лошите частници . Това е натиск на боко и шиши за открадване на бизнес , скрит зад благородния параван : грижа за хора и природа , сякаш до сега не се знаеше . Някой подпира подобни оплаквания и ги задейства в правилния момент който е сега . Калинките на боко .

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *