Времето

Продължава слънчевото пролетно време, от сряда – чувствително застудяване

В петък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността в следобедните часове. Ще се образува мощна купеста облачност и на отделни места ще превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. За В. Търново минималната температура ще бъде около 12 гр. Максималните температури ще са между 24 и 26 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 24 гр. Атмосферното налягане ще остане високо и няма да се променя съществено.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива с повече облаци в централния дял. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м ще е около 6 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 28.9 гр. през 2008 г., най-ниската измерена минимална температура е -0.4 гр. през 1992 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 41 минути и ще залезе в 19 часа и 55 минути. Фаза на Луната: четири дни след новолуние.

В събота облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15 гр. Максималните ще са между 24 и 26 гр., в Предбалкана с 2-3 градуса по-ниски.

В неделя, понеделник и вторник през деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 10 и 12 гр. Максималните ще са между 26 и 29 гр.

Във вторник след обяд ще започне заоблачаване и в сряда и четвъртък времето ще бъде облачно. В сряда след обяд се очаква да завали дъжд, който ще продължи и в четвъртък. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите чувствително ще се понижат. В четвъртък минималните ще бъдат между 5 и 7 гр., а максималните ще са между 10 и 12 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 19 гр., а на 2000 м във вторник ще е около 8 гр. В неделя и понеделник времето ще бъде предимно слънчево. В понеделник вятърът ще се преориентира от юг. Максималните температури ще се повишат чувствително. Във вторник след обяд ще се заоблачи. В сряда и четвъртък над планините времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. В четвъртък вятърът ще се преориентира, ще бъде със северна компонента и с него ще нахлува студен въздух, който рязко ще понижи температурите. В четвъртък максималната температура на 1200 м ще бъде около 7 гр., а на 2000 м във вторник ще е около и малко над 0 и там дъждът ще преминава в сняг.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *