Горещи новиниИзбори юни 2024Политика

Целта на „Възраждане” на предстоящия вот са четири мандата в ЕП и два мандата в българския парламент

От партията на Костадин Костадинов излъчиха три номинации от Великотърновска област за евродепутати

Трима кандидати за депутати в Европейския парламент от партия „Възраждане” са номиринани във Великотърновска област. Предложенията бяха обявени на пресконференция в четвъртък с участието на Ангел Янчев, председател на общинската структура на партията във Велико Търново, Стефан Величков от Елена, общинският съветник от Велико Търново Стилян Найденов, както и общинските съветници от Горна Оряховица и Лясковец Иван Атанасчев и Христо Гугучков.

„Номинациите са гласувани на събрания на местните структури във Велико Търново, Лясковец, Елена и Свищов“, обяви Стилиян Найденов.
Той обясни, че номинираните кандидати от местните структури, се гласуват и избират на събрание на съответната организация. След това предложените кандидати от цялата страна се обсъждат и приемат на Организационен съвет на „Възраждане“, като се одобрява включително списъка и поредността в него.

Представителите на „Възраждане“ поясниха, че всеки кандидат трябва да отговаря на ясни и категорични критерии. Те трябва да са родолюбци.

„Конкретните интереси на националната общност трябва да бъдат поставени преди абстрактните ценности на глобалния либерализъм. Това е задължително условие, за да можем да участваме смислено в дебатите за бъдещето на Европа и да защитим позицията за една консервативна, християнска Европа на нациите.Да са открити и демократични политици, да са отчетливо работливи и ефективни са други условия за номинираните. Нашите членове на Европейския парламент трябва да разчупят образа на безполезния еврочиновник, който прибира необосновано висока заплата“, подчерта Ангел Янчев.

Настоящият народен представител Станислав Стоянов, който е един от учредителите на „Възраждане”, е първата кандидатура за евродепутат, издигната от структурите на партията във Велико Търново, Лясковец, Елена и Свищов.

„Стоянов е роден във Варна. Завършил е Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Приложна лингвистика с френски и испански език”. Има магистърска степен по Европейска интеграция към същия университет, както и по Европейски публичен мениджмънт от университета на град Лиеж, Белгия. Владее френски, испански и английски език. Станислав Стоянов е бил част от екипа, подготвящ българската версия на действащото европейско законодателство в предприсъединителния процес на България към ЕС. Стоянов е избран за народен представител в 48-то и 49-ото Народно събрание от област Велико Търново и е част от Комисията по външна политика и въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. Той е и един от основните фактори във „Възраждане“, които изграждат и поддържат международната политика на българската политическа организация“, изтъкнаха съпартийците му.

Организациите на „Възраждане“ във Велико Търново и Свищов са номинирали журналиста Петър Волгин.

„Той е популярен водещ от Българското национално радио, а името му се свързва с обективна журналистика. Дори доклад на СЕМ, свързан с неговото предаване, потвърждава присъствието на плурализъм в работата му или именно присъствието на всички гледни точки по важни за обществото ни въпроси. Носител е на множество журналистически награди“, посочват от партията на Костадин Костадинов.

Организацията в Елена освен Станислав Стоянов е номинирала и инж. Димитър Бояджиев.

Той е роден през 1948 г. Завършил е ВНВМУ „Никола Вапцаров“ със специалност инженер корабен механик. Владее руски и английски език. Основател е на Първо частно черноморско дружество и е технически директор. От 1997 г. работи в „Балканшип“ като представител на компанията във Варна. Завършва трудовата си дейност като главен механик на корабите в немската компания NORD. От 15 години живее в балканското село Мийковци, община Елена. Съучредител и член на организацията на „Възраждане“ в Елена.

„Ще проведем много активна предизборна кампания. Ще обиколим всички населени места в региона и ще разговаряме с максимален брой избиратели. Най-важната ни задача е да се повиши избирателната активност, за да се гарантират честни избори“, коментират от „Възраждане“.

Активистите допълват, че до началото на май от ще бъдат готови и с листите си за народни представители в българското Народно събрание.

„Целта на „Възраждане” е четири мандата в ЕП и два пълни мандата в българския Парламент“, разкри Ангел Янчев.
Стилян Найденов допълни, че основните приоритети на „Възраждане” в кампанията за Европейските избори ще бъдат провеждане на референдуми за запазване на българския лев и за НАТО, както и сформиране на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство на България в Европейски съюз.

Други основни цели на партията са недопускане на въвличането на България в конфликта в Украйна, недопускане на изпращане на въоръжение или на войска в Украйна и Шенген без мигранти.

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-авторът

3 thoughts on “Целта на „Възраждане” на предстоящия вот са четири мандата в ЕП и два мандата в българския парламент

  • Не мога да си представя детето ми да учи в школо, управлявано от човек изтъпанчил се като споделящ идеите на Възраждане.

    Отговор
  • Партия без хора и структури…..няма да стане……Времето им започва да свършва……Пропуснаха си шансовете…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *